Metoxx | sve o televiziji na jednom mjestu

Naslovnica Najnovije vijesti Specijali Teme Preporuke Mišljenja Serije Večeras na TV-u Epizode serija O nama Kontakt


Potražite nas na novoj adresi.



Sve o seriji Sila pročitajte ovdje.



Olimpijske igre uživo i na Sportskoj televiziji!

Objavljeno: četvrtak, 14.06.2012. 10:35 Komentari: 0 komentara do sad

Piše: metox.blog.hr
Kategorija: TV
Sportska televizija (SPTV) predstavila je partnerstvo s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT) zahvaljujući kojem će Hrvatska postati jedina zemlja u Europi koja će na dvije televizije prenositi uživo sve sportove s Olimpijskih igara London 2012., izjavio je glavni urednik SPTV-a Jura Ozmec na konferenciji za novinare održanoj 12. lipnja 2012. u Zagrebu.

Uz HRT, koji će prenositi 19 sportova, Sportska televizija se uključila u prijenos i pratit će iz Londona uživo osam sportova - hokej na travi, streličarstvo, badminton, skokove u vodu, sinkronizirano plivanje, mačevanje, moderni petoboj i odbojku na pijesku.

"Ovo partnerstvo je velika stvar za hrvatski sport, ali i za SPTV koja posluje svega 14 mjeseci, a na ovaj način pridonosi razvoju medijskog tržišta", izjavio je direktor SPTV-a Petar Čavlović. Osim toga, dodao je da se ovim partnerstvom SPTV-a i HRT-a stvaraju preduvjeti za slično praćenje Zimskih olimpijskih igara Soči 2014. i OI Rio 2016.

Uključivanje sportske televizije u prijenos Igara u Londonu potvrđeno je nakon potpisivanja ugovora između SPTV-a i HRT-a koji je u ožujku raspisao javni poziv za dostavu ponuda za prodaju neiskorištenih televizijskih prava za OI London. SPTV je otkupila ta prava izravnog prijenosa onih sportova koje javna televizija neće prenositi.

Zahvaljujući uključivanju SPTV-a u prijenos natjecanja, Igre u Londonu bit će najbolje pokrivene olimpijske igre u povijesti naše države. Hrvatska tako postaje jedina uz Njemačku koja će putem televizijskih ekrana osigurati besplatno praćenje svih sportova na olimpijskim igrama.

SPTV će svakog dana emitirati najmanje 240 minuta programa posvećenog olimpijskim igrama.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop pozdravio je ovo partnerstvo te je najavio da Hrvatska za Igre u Londonu ima 88 očitih kandidata, ali tu još nisu uključeni tenisači kao ni hrvatske košarkašice koje još imaju priliku za plasman na OI.

Kvaliteta naših sportaša daje nam za pravo da možemo očekivati više od pet medalja, koliko su hrvatski sportaši osvojili na zadnjim igrama u Pekingu, istaknuo je Čop.

Jedan od osam sportova koje će prenositi SPTV je i mačevanje, a hrvatski predstavnik u tom sportu je Bojan Jovanović, koji je bio na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen olimpijski program SPTV-a. On je kazao da natjecanja u mačevanju na Igrama počinju 31. srpnja te da je ovo prvi put u povijesti da će se prenositi sva četiri borilišta i da će on imati priliku pokazati se Hrvatskoj.


KOMENTARI

Do sada je na ovu temu ostavljeno 0 komentara. Dodaj svoj komentar... Ostavljeni komentari:
Dodaj svoj komentar...

OBJAVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

metox.blog.hr


NAJNOVIJE

Najnovije vijesti o televiziji (od 1.12.2012.)
možete čitati na našoj novoj stranici, na novoj adresi, s novim dizajnom i s većim brojem vijesti...
Vijesti potražite na linku ovdje.

IZDVOJENO

Sulejman Veličanstveni - sadržaji epizoda

Budite informirani o svim televizijskim vijestima
putem naše Facebooku stranice.


INFO

Metox blog se od 1.12.2012. nalazi na novoj adresi:
Metoxx • http://metoxx.wordpress.com Staro ime i adresa:
Metox • http://metox.blog.hr
Statistički podaci: • Blog otvoren: 05.07.2009. u 10:00h (itvr.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 11.06.2012. u 20:00h (metox.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 01.12.2012. u 18:00h (metoxx.wordpress.com) • Ukupan broj posjeta na (ITVR & Metox blogu)
od 05.07.2009. u 10:00h:
HTML Counter
© Copyright 2009.-2012.