Metoxx | sve o televiziji na jednom mjestu

Naslovnica Najnovije vijesti Specijali Teme Preporuke Mišljenja Serije Večeras na TV-u Epizode serija O nama Kontakt


Potražite nas na novoj adresi.



Sve o seriji Sila pročitajte ovdje.



Sva lica Tare, 1.sezona (epizode)

Objavljeno: srijeda, 06.06.2012. 15:44 Komentari: 0 komentara do sad

Članak o seriji: Sva lica Tare (United States of Tara) Emitiranje: završeno
Epizode:
Epizoda: 1/12
Tara je brižna supruga i majka dvoje djece, ali boluje od disocijativnog poremećaja višestruke ličnosti i nitko nikada ne zna koja će se od njenih pomalo sramotnih i ekscentričnih osobnosti pojaviti, u pravilu, u najmanje prikladnom trenutku. Kad god je pod stresom, neka od njenih alternativnih osobnosti u sekundi preuzme njeno tijelo. Nakon što je uzruja otkriće da joj kći Kate pije kontracepcijske tablete, iz Tare izbije tinejdžerica T., dok će iste večeri postati vijetnamski veteran Buck, nakon što vidi prgavog dečka svoje kćeri.

Epizoda: 2/12
Prije nekoliko dana Tara je prestala piti lijekove koji sprječavaju 'izlazak' njezinih drugih osobnosti. Stoga često odlazi na grupne seanse kako bi još jednom priznala da boluje od teške bolesti zbog koje pati cijela njezina obitelj. Najnovija situacija se dogodi kad joj sin Marshall prizna da ima problema s učiteljem engleskog zbog čega se Tara 'pretvori' u potpuno novi lik, kućanicu Alice. Kate se nikako ne može pomiriti s majčinim promjenama ličnosti pa se zaposli kao konobarica u lokalnom restoranu kako bi što manje vremena provodila kod kuće.

Epizoda: 3/12
Tara se vratila u normalu, a o svojim strahovima zbog 'dvojnika' razgovara sa psihijatrom. Naime, čini joj se da je suprug Max više zainteresiran za njene druge osobnosti nego za nju… U međuvremenu, Marshall se želi okušati u školskoj predstavi „Briljantin“, pa se sprijatelji sa školskim kolegom Jasonom, dok Tarina sestra Charmaine upoznaje Tiffany koja silno želi preurediti svoj dom uz pomoć Tarinih vještih ruku.

Epizoda: 4/12
Crtanje freske na zidu Tiffanyne sobe uvelike smanjuje Tarinu razinu stresa. No sve se poremeti kad Tiffany započne zabadati svoj nos u Tarinu bolest. Sljedećeg jutra Tara otkriva da je netko uništio njezinu fresku napisavši preko nje neopisive uvrede Tiffany, zbog čega je Tara dobila otkaz, ali i Charmaine. Za to vrijeme, ubod pčele unakazi Marshallovo lice i on je prisiljen odustati od sudjelovanja u mjuziklu, a Katin šef ne odobrava njezine ideje za poboljšanje rada restorana.

Epizoda: 5/12
Tara se pretvara u T i nestaje sa svojim autom. Max i Charmaine je slijede, stvarajući time savršenu priliku Marshallu da organizira zabavu kao izgovor da bude blizu svoje simpatije, Jasona. Charmaine, Max i T vraćaju se kući i otkrivaju divlju zabavu; euforija nestaje iz više razloga.

Epizoda: 6/12
Obitelj vjeruje kako su Tarini roditelji, Bev (Pamela Reed) i Frank (Fred Ward), došli u posjet radi proslave Charmaininog rođendana. Ali kad Frank Maxu izloži ideju da djeca žive s njima, Max čini sve što može da bi spriječio Tarino mijenjanje ličnosti. Te noći na zabavi Tara doznaje plan svojih roditelja i osjeća se povrijeđenom što je oni smatraju nepodobnim roditeljem. Zatomivši osjećaje, ostaje smirena. Međutim, kasnije te večeri, Max se budi i otkriva nešto što će sve promijeniti.

Epizoda: 7/12
Charmaine se odlučila na operaciju grudi i zamolila Taru da joj pomaže za vrijeme oporavka. Kate daje Marshallu ljubavni savjet, govoreći mu neka se služi svim sredstvima kako bi osvojio Jasona. Kad se Charmaine probudi nakon operacije, iznenađena je što vidi Bucka uz svoj krevet, a ne Taru. Dok se Buck brine o Charmaine, ona ga počinje cijeniti na potpuno nov način.

Epizoda: 8/12
Max ima pune ruke posla dok je Alice opet na površini. Marshall se boji da Jasonov otac zna da je on zaljubljen u Jasona. Dečki se zbližavaju, iako samo platonski. Max odlučuje prigrliti vrijeme provedeno s Alice, mada mu nedostaje njegova žena.

Epizoda: 9/12
Budući da im je potrebna pauza od svakodnevne zbilje, Kate i Tara odlaze na neplanirani put. Max koristi to vrijeme bez Tare za potragu za odgovorima o njezinoj prošlosti. Te noći, Tara i Kate se posvađaju, zbog čega Tara postaje T. T se uputi prema obližnjem studiju za tetovaže, a Kate je pokušava zaustaviti prije nego što učini trajnu pogrešku.

Epizoda: 10/12
Kad dr. Ocean neočekivano prekine Tarinu terapiju, ona doživljava potpuni raspad sistema na boravku u toplicama s Charmaine. Nakon povratka kući stvari se počinju otkrivati, a jedna od Tarinih ličnosti izdaje Marshalla na način koji bi mogao uništiti obitelj zauvijek.

Epizoda: 11/12
Tara odlučuje otići u zatvorenu kliniku specijaliziranu za disocijativnost. Tamo upoznaje novog liječnika, dr. Holdena, karizmatičnog stručnjaka koji je tjera da povrati izgubljena sjećanja. Klinika ima i grupe potpore za druge polovice, ali Max je nepovjerljiv. Dok Tara naporno pokušava prekopati po svojoj prošlosti, njezine druge ličnosti opiru se puštanju istine na površinu i Max shvaća da će morati biti jači no ikad da pomogne Tari napraviti sljedeći korak prema ozdravljenju.

Epizoda: 12/12
Uz pomoć Maxa i dr. Holdena, Tara se oči u oči susreće s važnom osobom iz svoje prošlosti. Nakon tog susreta, iako je bio težak, Tara se osjeća pomirljivom i otvorenom. Marshall se konačno pomiri s Tarom i daje joj svoju punu potporu. Prvi put ujedinjena nakon Tarinog odlaska u bolnicu, obitelj odlazi na tradicionalnu obiteljsku aktivnost – kuglanje. Ali dok Tara promatra svoju obitelj, shvaća da ona nije osoba koja jest unatoč svojim drugim ličnostima, nego ZBOG njih.


KOMENTARI

Do sada je na ovu temu ostavljeno 0 komentara. Dodaj svoj komentar... Ostavljeni komentari:
Dodaj svoj komentar...

OBJAVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

metox.blog.hr


NAJNOVIJE

Najnovije vijesti o televiziji (od 1.12.2012.)
možete čitati na našoj novoj stranici, na novoj adresi, s novim dizajnom i s većim brojem vijesti...
Vijesti potražite na linku ovdje.

IZDVOJENO

Sulejman Veličanstveni - sadržaji epizoda

Budite informirani o svim televizijskim vijestima
putem naše Facebooku stranice.


INFO

Metox blog se od 1.12.2012. nalazi na novoj adresi:
Metoxx • http://metoxx.wordpress.com Staro ime i adresa:
Metox • http://metox.blog.hr
Statistički podaci: • Blog otvoren: 05.07.2009. u 10:00h (itvr.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 11.06.2012. u 20:00h (metox.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 01.12.2012. u 18:00h (metoxx.wordpress.com) • Ukupan broj posjeta na (ITVR & Metox blogu)
od 05.07.2009. u 10:00h:
HTML Counter
© Copyright 2009.-2012.