Metoxx | sve o televiziji na jednom mjestu

Naslovnica Najnovije vijesti Specijali Teme Preporuke Mišljenja Serije Večeras na TV-u Epizode serija O nama Kontakt


Potražite nas na novoj adresi.



Sve o seriji Sila pročitajte ovdje.



Drugo lice planine (Rockface)

Objavljeno: petak, 10.08.2012. 14:30 Komentari: 5 komentara do sad

Kategorija: serija
Piše: Metox Blog
Ovo je drama o životima i ljubavima tima gorske službe spašavanja na obroncima veličanstvene škotske planine Nevis. Upoznat ćemo priče hrabrih ljudi koji riskiraju svoje živote kako bi spasili druge u opasnostima koje vrebaju na planini. Okupila ih je velika strast prema divljini i posvećenost spašavanju ljudskih života, i to sve bez plaće istovremeno radeći i svoje ostale poslove.

EMITIRANJE: subotom u 10:55h, od 18.kolovoza na Novoj TV
Radnja serije odvija se u imaginarnom škotskom gradiću Glentannochu. Snažan i odlučan Gordon Urquhart (Clive Russell) vođa je tima, njegov zamjenik je Douglas (Brendan Coyle), tu je lijepa i lojalna Annie (Zoe Eeles), te sjajan i zgodan penjač Jamie (Rupert Evans).

Predani volonteri Glentannoch Mountain spasilačkog tima žive na rubu, uvijek u opasnosti, a sve kako bi spasili živote i spriječili katastrofu.
Ovijene u maglu, odmah ispod svježeg plavog prostranog neba protežu se veličanstveni obronci planine Nevis koji svakome tko im se približi oduzimaju dah. No zadivljujuća ljepota ove planine može imati okrutno srce – baš kao što su to mnogi tragično imali priliku otkriti.

Kada policijska stanica Glentannoch zaprimi hitini poziv koji zahtjeva odlazak na planinu, prva osoba koju se kontaktira je Gordon Urquhart, voditelj Glentannoch Mountain spasilačkog tima.



Gordon Urquhart (Clive Russell) je u svojim pedesetim godinama, snažan, brižan, odlučan i prava očinska figura ovog tima. Sretno je oženjen s Alice (Barbara Rafferty) s kojom ima 19-godišnju kćer Kirsty.

Gordon će nakon pristiglog poziva upomoć plan spašavanja raspraviti s Douglasom McLanaghanom (Brendan Coyle), Douglas je Gordonov zamjenik i veliki prijatelj, te odlučni neženja koji ima veliki utjecaj u zajednici, a radi u tvornici papira. Nakon što procijene nastalu situaciju Gordon i Douglas odlučuju kako se operacija treba izvesti te koga će sve pozvati da im se pridruži u akciji spašavanja. Oko njih je još šest ostalih glavnih spasioca. Annie (Zoë Eeles), lijepa i hrabra učiteljica koja je udana za Petera Craiga (Jamie Sives), policajca koji je brižan i pristojan te voli planinu i svoj život.

Ben Craig (Cal MacAninch) je Peterov brat i čovjek neoborivog integriteta koji će savladati i najzahtjevnije zadatke. Ben je perfekcionist koji je stroži prema sebi nego prema ikome drugome. Ben je planinarski vodič i trener tima.

Jamie Doughan (Rupert Evans), zgodan i karizmatičan te jedan od najboljih penjača koji inače za život zarađuje pranjem suđa, i to sve kako bi samo što više vremena mogao provoditi na planini i posvetiti se svojoj drugoj strasti - ženama.

Mike Bayliss (Richard Graham), Jamiejev je najbolji prijatelj, vlasnik trgovine sportske opreme. Mike je simpatičan, ljubazan, u konstantnoj potrazi za ženom koja će mu pružiti ljubav kakvu misli da zaslužuje.

Caroline Morrison (Melanie Gutteridge). Prekrasna novakinja službe za spašavanje. Nestrpljivo se želi čim prije svima dokazati, a posebno Benu te pokazati kako svoje mjesto u timu nije dobila zahvaljujući svojem bogatom ocu. Inače Caroline radi kao fizioterapeutkinja u lokalnoj bolnici.
Spašavanja se odvijaju pod direktivom policijske postaje, odnosno narednika Dannyja Tunicka (Kenneth Bryans), ambicioznog policajca koji je ponosan na posao koji obavlja. Tu je i koordinatorica civila Betty Farinelli (Louise Goodall), iznimno sposobna, voljena i cijenjena od strane cijelog tima.

Kada se ozlijeđeni evakuiraju s planine, oni obično završe u bolnici gdje ih pod vodstvom kirurginje Jane Chamberlain (Jan Harvey) preuzima tim medicinskog osoblja.
Serija se prikazuje:
televizija: Nova TV
emitiranje: subotom u 10:55h
period: od 18.kolovoza 2012. do -
Info o seriji:
naziv originala: Rockface
godina proizvodnje: 2002.-2003.
sezone/epizode: ukupno 14 epizoda (2 sezone)
uloge: Clive Russell, Zoe Eeles, Brendan Coyle


KOMENTARI

Do sada je na ovu temu ostavljeno 5 komentara. Dodaj svoj komentar... Ostavljeni komentari:
Dodaj svoj komentar...

OBJAVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

metox.blog.hr


NAJNOVIJE

Najnovije vijesti o televiziji (od 1.12.2012.)
možete čitati na našoj novoj stranici, na novoj adresi, s novim dizajnom i s većim brojem vijesti...
Vijesti potražite na linku ovdje.

IZDVOJENO

Sulejman Veličanstveni - sadržaji epizoda

Budite informirani o svim televizijskim vijestima
putem naše Facebooku stranice.


INFO

Metox blog se od 1.12.2012. nalazi na novoj adresi:
Metoxx • http://metoxx.wordpress.com Staro ime i adresa:
Metox • http://metox.blog.hr
Statistički podaci: • Blog otvoren: 05.07.2009. u 10:00h (itvr.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 11.06.2012. u 20:00h (metox.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 01.12.2012. u 18:00h (metoxx.wordpress.com) • Ukupan broj posjeta na (ITVR & Metox blogu)
od 05.07.2009. u 10:00h:
HTML Counter
© Copyright 2009.-2012.