Metoxx | sve o televiziji na jednom mjestu

Naslovnica Najnovije vijesti Specijali Teme Preporuke Mišljenja Serije Večeras na TV-u Epizode serija O nama Kontakt


Potražite nas na novoj adresi.



Sve o seriji Sila pročitajte ovdje.



Provjereno, 6.sezona

Objavljeno: petak, 24.08.2012. 14:59 Komentari: 0 komentara do sad

Kategorija: TV
Piše: Metox Blog
U pet godina emitiranja ekipa Provjerenog prešla je više od 119 tisuća kilometara, obradila 984 teme, promijenila 299 života, razbila 95 mitova i istražila 62 fenomena, u više od dvjesto emisija pripremljenih od strane šest novinara u pet godina koliko je četvrtkom zajedno s hrvatskim gledateljima.I u šestoj sezoni svi oni mogu računati na vrhunske istraživačke teme pod geslom "stotinu priča, jedna emisija".

EMITIRANJE: četvrtkom u 22:25h, od 30.kolovoza na Novoj TV
Na čelu s urednicom i voditeljicom Ivanom Paradžiković, Provjereno je okupilo sjajan novinarski tim kojeg čine Ana Blažević, Danka Derifaj, Mato Barišić, Ivan Skorin, Ema Branica i Maja Medaković. Istraživačke priče i vrhunske reportaže koje su nagrađene Velebitskom degenijom i nagradom Marija Jurić Zagorka (Danka Derifaj) te emitirane na CNN-u (Ana Blažević) uz svestranost novinara garancija su otkrivanja pozadine društvenih problema i brojnih zanimljivosti. Novinari "Provjerenog" redovito sudjeluju kao gosti na tribinama i stručnim predavanjima, a njihove reportaže i prilozi koriste se u brojne edukativne svrhe na fakultetima, ministarstvima i muzejima.

U novoj sezoni pratit ćemo između ostalog sljedeće priče:
• Suša - Plodnog tla svakim danom biva sve manje, dio se betonizira, dio postaje neupotrebljiv zbog neracionalnog korištenja u poljoprivredi, a i sve su češći problemi sa sušom. U vrijeme najave poskupljenja hrane, Provjereno je posjetili klimatologe i stručnjake za poljoprivredu te doznalošto se to događa s plodnim tlom. Saznat ćemo koje znakove nam Zemlja daje kako bi napokon shvatili da se nešto mora promijeniti.

• Obrezivanje djevojčica - Poznato je obrezivanje dječaka kao tradicija karakteristična za nekoliko religija. Ali u Africi već nekoliko desetljeća postoji i obrezivanje djevojčica. To je zapravo vrlo bolno i traumatično iskustvo koje nema nikakvo znanstveno ili higijensko uporište. U Njemačkoj je ekipa Provjerenog razgovarala s nekoliko žena koje su to iskustvo prošle, ali i s teolozima koji su objasnili svoj način viđenja ovog događaja.

• Srebro - Stoljećima se zna da srebro ima baktericidno djelovanje. No kako ono djeluje na stanice u ljudskom organizmu i što se sve prodaje pod otopinom srebra? Odgovore na ova pitanja novinari su odlučili potražiti kod stručnjaka, ali i ljudi koji su ''čudotvornu'' otopinu isprobali. No saznali su da niti jedan pripravak na bazi srebra nije registriran u ministarstvu zdravlja.

• Maslinovo ulje - Koristimo li uistinu prava ekstradjevičanska maslinova ulja? Provjereno je zanimalo kakva je kvaliteta takvih ulja s polica trgovina i što zapravo znači ekstradjevičansko. Zato su nekoliko primjeraka odnijeli na kušanje, a nakon toga i u laboratorij na testiranje. Saznajte u novoj sezoni kakvi su rezultati.

• O mladoj Turkinji Basak Sahin Duman - ekipa Provjerenog snimila je reportažu početkom srpnja. Ona je tada bila u pritvoru u Remetincu čekajući odluku o izručenju u Tursku, u kojoj je bila osuđena zbog terorizma. No, Hrvatska je odbila izručiti je i ona je danas na slobodi. Provjereno nastavlja pratiti priču- u Turskoj će razgovarati s obitelji djeteta koje je također zatvoreno na temelju kršenja istog zakona, ali i s osuđenim novinarima.


KOMENTARI

Do sada je na ovu temu ostavljeno 0 komentara. Dodaj svoj komentar... Ostavljeni komentari:
Dodaj svoj komentar...

OBJAVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

metox.blog.hr


NAJNOVIJE

Najnovije vijesti o televiziji (od 1.12.2012.)
možete čitati na našoj novoj stranici, na novoj adresi, s novim dizajnom i s većim brojem vijesti...
Vijesti potražite na linku ovdje.

IZDVOJENO

Sulejman Veličanstveni - sadržaji epizoda

Budite informirani o svim televizijskim vijestima
putem naše Facebooku stranice.


INFO

Metox blog se od 1.12.2012. nalazi na novoj adresi:
Metoxx • http://metoxx.wordpress.com Staro ime i adresa:
Metox • http://metox.blog.hr
Statistički podaci: • Blog otvoren: 05.07.2009. u 10:00h (itvr.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 11.06.2012. u 20:00h (metox.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 01.12.2012. u 18:00h (metoxx.wordpress.com) • Ukupan broj posjeta na (ITVR & Metox blogu)
od 05.07.2009. u 10:00h:
HTML Counter
© Copyright 2009.-2012.