Metoxx | sve o televiziji na jednom mjestu

Naslovnica Najnovije vijesti Specijali Teme Preporuke Mišljenja Serije Večeras na TV-u Epizode serija O nama Kontakt


Potražite nas na novoj adresi.



Sve o seriji Sila pročitajte ovdje.



Momci s Madisona, 4.sezona (Mad Men 4)

Objavljeno: subota, 01.09.2012. 15:51 Komentari: 3 komentara do sad

Kategorija: serija
Piše: Metox Blog
Hrvatska radiotelevizija premijerno prikazuje četvrtu sezonu jedne od najhvaljenijih američkih serija, dobitnice 4 Zlatna globusa i 15 Emmyja, uz još šezdesteak uglednih televizijskih nagrada i više od 120 nominacija.



EMITIRANJE: ponedjeljkom i utorkom u 22:30h, od 3.rujna na HTV2
Momke s Madisona, provokativnu dramu o umijeću prodavanja istine, lansirao je Matthew Weiner, izvršni producent i autor Obitelji Soprano, dobitnik nagrade Emmy. Serija je smještena u New York šezdesetih i prati život nemilosrdno kompetitivnih muškaraca i žena iz oglašavanja, egoističnog svijeta u kojemu ključni igrači prodaju pretvaraju u umjetnost, dok su njihovi privatni životi istodobno prodani...


Šezdesetih godina agencije za oglašavanje imale su golem utjecaj na mase. Osobna i profesionalna manipulacija te seksualno iskorištavanje definirali su radna mjesta i sklapali ugovore. Žene su tek počele ostvarivati samostalnost, kontracepcija je bila tabu, a etičnost na radnome mjestu i etnička raznovrsnost bili su stvar budućnosti. Serija autentično opisuje uloge muškaraca i žena u ovom razdoblju, istražujući istinsku ljudsku prirodu ispod krinke tradicionalnih obiteljskih vrijednosti šezdesetih.

Radnja ove izvrsne američke serije odvija se u marketinškoj agenciji smještenoj u glamuroznom okružju njujorške Avenije Madison, oko 1960. godine. Kako bi publika 21. stoljeća dobila realističan prikaz toga vremena, bilo je potrebno angažirati vrhunske stručnjake koji će dizajnirati i dekorirati setove te izraditi vjerodostojnu kostimografiju i rekvizite koji će gledatelje prenijeti u to autentično mjesto i vrijeme prije gotovo pedeset godina. Serija autentično i bez cenzure portretira New York 1960-tih: cigarete su prisutne gotovo u svakom kadru, a današnja politički korektna perspektiva mogla bi osuditi stavove prema ženama i manjinama, no autor Matthew Weiner tvrdi kako isti stavovi postoje i danas, samo se zataškavaju.
Momci s Madisona jedna je od najhvaljenijih i najnagrađivanijih serija posljednjih godina, a među najvećim kvalitetama ističu se njezina povijesna autentičnost i vizualni stil. Osvojila je brojne ugledne televizijske nagrade, među kojima su 4 Zlatna globusa i čak 15 Emmyja. Upravo na dodjeli Emmyja serija je četiri godine zaredom (2008. - 2011.) proglašena najboljom u kategoriji dramske serije, uz čak 53 nominacije. Momci s Madisona osvojili su još šezdesetak nagrada i više od 120 nominacija za ugledne nagrade među kojima su: dvije AFI Awards, 2 BAFTA-e,
3 Zlatne nimfe na TV festivalu u Monte Carlu, Peabody, Prism, Royal Television Society UK, Satellite, TV Land Award i gotovo sve strukovne nagrade: Directors Guild, Costume Designers Guild, Art Directors Guild, Motion Pictures Sound Editors, Producers Guild, Screen Actors Guild, TV Critics Guild, Writers Guild i dr.

Serija se prikazuje


televizija: HTV2
emitiranje: ponedjeljkom i utorkom u 22:30h
period: od 3.rujna 2012. do -

Info o seriji


naziv originala: Mad Men
godina proizvodnje: 2007.-
sezone/epizode: 5 sezona / 65 epizoda
uloge: Jon Hamm, Elisabeth Moss i Vincent Kartheiser




KOMENTARI

Do sada je na ovu temu ostavljeno 3 komentara. Dodaj svoj komentar... Ostavljeni komentari:
Dodaj svoj komentar...

OBJAVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

metox.blog.hr


NAJNOVIJE

Najnovije vijesti o televiziji (od 1.12.2012.)
možete čitati na našoj novoj stranici, na novoj adresi, s novim dizajnom i s većim brojem vijesti...
Vijesti potražite na linku ovdje.

IZDVOJENO

Sulejman Veličanstveni - sadržaji epizoda

Budite informirani o svim televizijskim vijestima
putem naše Facebooku stranice.


INFO

Metox blog se od 1.12.2012. nalazi na novoj adresi:
Metoxx • http://metoxx.wordpress.com Staro ime i adresa:
Metox • http://metox.blog.hr
Statistički podaci: • Blog otvoren: 05.07.2009. u 10:00h (itvr.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 11.06.2012. u 20:00h (metox.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 01.12.2012. u 18:00h (metoxx.wordpress.com) • Ukupan broj posjeta na (ITVR & Metox blogu)
od 05.07.2009. u 10:00h:
HTML Counter
© Copyright 2009.-2012.