Metoxx | sve o televiziji na jednom mjestu

Naslovnica Najnovije vijesti Specijali Teme Preporuke Mišljenja Serije Večeras na TV-u Epizode serija O nama Kontakt


Potražite nas na novoj adresi.



Sve o seriji Sila pročitajte ovdje.



Tudori, 3.sezona (The Tudors 3)

Objavljeno: nedjelja, 09.09.2012. 16:23 Komentari: 1 komentara do sad

SERIJA
Piše: Metox Blog
Izmjenjeno: 09.09.2012. 17:31
Višestruko nagrađivana serija o moćnoj dinastiji Tudor ulazi u treću sezonu. Ne propustite novo razdoblje vladavine moćnog Henrika VIII od 9. rujna na Doma TV-u!




EMITIRANJE: nedjeljom u 21:40h, od 9.rujna na Doma TV
Radnja
Nakon što se riješio prvih dviju žena, kralj Henrik VIII. može se slobodno vjenčati s Jane Seymour, ženom za koju vjeruje da će mu podariti sina kojeg očajnički želi. Dok se nada muškom potomku, Henrik se mora boriti s posljedicama protestantske reformacije koju je doveo u Englesku i s rastućim ustankom na sjeveru kao odgovorom na njegovu brutalnu represiju katoličanstva. No dok Henrik šalje Sir Francisa Bryana da zahtijeva od njegove kćeri Marije potpisivanje prisege odanosti u zamjenu za njegovo oproštenje, nova kraljica djeluje u tajnosti kako bi ublažila neprijateljstvo između kralja i onih koji još poštuju papu. Time postaje sumnjiva u očima Thomasa Cromwella i pobornika reformacije.

Na Cromwellovu zapovijed katolički su samostani i crkve diljem zemlje pod napadom povjerenika koji djeluju u kraljevo ime. No žitelji Yorkshirea odbijaju pokleknuti i kao vođu svoje pobune vide odvjetnika Roberta Askea. U međuvremenu, dok Henrik promiče Cromwella na mjesto čuvara državnog pečata, čime postaje druga najmoćnija osoba u kraljevstvu, španjolski veleposlanik Chapuys nagovara Mariju da spasi svoj život udovoljavanjem željama njezina oca. Bryan zavodi zaručnicu Sir Roberta Tavistocka, ledi Ursulu Misseldon. A kardinal Von Waldburg potiče oca Roberta Polea, Henryjeva rođaka, da se vrati u Englesku ne bi li osnažio papin utjecaj na novu kraljicu.


Iako ne želi dignuti oružje protiv Krune, Askea nagovaraju da vodi pobunu na sjeveru. Smatrajući Cromwella odgovornim što nije predvidio ustanak, Henrik naređuje Charlesu Brandonu da povede vojsku na pobunjenike. I dok se potajice bori s infekcijom koja prijeti da mu oduzme nogu i prekorava Jane što ne uspijeva zatrudnjeti, Henrik jasno daje do znanja koliko će oštro kazniti one koji mu prkose.

Statistike
Serija se prikazuje: Doma TV
Period: nedjeljom u 21:40h
Razdoblje: od 9.rujna 2012. do ?
Sezona: 3.
Broj epizoda: 8


KOMENTARI

Do sada je na ovu temu ostavljeno 1 komentara. Dodaj svoj komentar... Ostavljeni komentari:
Dodaj svoj komentar...

OBJAVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

metox.blog.hr


NAJNOVIJE

Najnovije vijesti o televiziji (od 1.12.2012.)
možete čitati na našoj novoj stranici, na novoj adresi, s novim dizajnom i s većim brojem vijesti...
Vijesti potražite na linku ovdje.

IZDVOJENO

Sulejman Veličanstveni - sadržaji epizoda

Budite informirani o svim televizijskim vijestima
putem naše Facebooku stranice.


INFO

Metox blog se od 1.12.2012. nalazi na novoj adresi:
Metoxx • http://metoxx.wordpress.com Staro ime i adresa:
Metox • http://metox.blog.hr
Statistički podaci: • Blog otvoren: 05.07.2009. u 10:00h (itvr.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 11.06.2012. u 20:00h (metox.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 01.12.2012. u 18:00h (metoxx.wordpress.com) • Ukupan broj posjeta na (ITVR & Metox blogu)
od 05.07.2009. u 10:00h:
HTML Counter
© Copyright 2009.-2012.