Metoxx | sve o televiziji na jednom mjestu

Naslovnica Najnovije vijesti Specijali Teme Preporuke Mišljenja Serije Večeras na TV-u Epizode serija O nama Kontakt


Potražite nas na novoj adresi.



Sve o seriji Sila pročitajte ovdje.



Sulejman Veličanstveni, 1.sezona (epizode)

Objavljeno: srijeda, 06.06.2012. 15:44 Komentari: 1 komentara do sad

• Pročitajte članak o serijiEmitiranje: od ponedjeljka do petka u 20:50h, nedjeljom u 20:00h na RTL televiziji

U idućim epizodama:Sadržaji epizoda druge sezone


Prikazane epizode:Epizoda: 48/48 [Ponedjeljak, 08.10.2012.] Dok Hurem razgovara sa svojom prijateljicom Gulnihal u dvorskom lječilištu, Ibrahim silom pokušava iz Lea izvući istinu o njegovoj i Hureminoj prošlosti. Ispitivanje prekida vijest o posjeti Avisea Grittija i njegove sestre, grofice Monice Terresse (Berguzar Korel), koja je nedavno postala udovica. Tijekom zajedničke večere, Hatidže i Hurem osjete se ugrožene zbog Monicine ljepote. Sadika, potaknuta pismom kralja Ludovika, iskoristi nespremnost sultanove garde, zaskoči Sulejmana i prisloni mu nož na vrat. Za to vrijeme, Ibrahim je natjerao Lea i Hurem da sami odluče tko će od njih dvoje - umrijeti!

Epizoda: 47/48 [Ponedjeljak, 08.10.2012.] Ibrahim je uhvatio kalfu Nigar kako nosi Leovo pismo Hurem. Pročitavši ga, Ibrahim shvati da se Leo i Hurem poznaju otprije. Iako ljut, Ibrahim odluči biti lukaviji pa naredi Nigar da i dalje služi kao Huremin pismonoša, a da njega o svemu izvještava. Sutradan, Hurem se iskrade iz palače i krene u vrt, a Nigar se pribojava da Hurem odlazi vidjeti s Leom, po posljednji put. Nitko ne zna da Ibrahim, skriven u vrtu, potajno prati Lea koji željno iščekuje Hurem…Hatidže priprema palaču za dolazak grofice Monice Terresse, europske plemkinje i sestre Alvisea Grittija.

Epizoda: 46/48 [Nedjelja, 07.10.2012.] Mahidervan želi unaprijediti Nigar u glavnu kalfu, samo zato da ostalim dvoranima ne oda da je Gulšah napala Gulnihal. Odobrenje sultanove majke razveseli Nigar, dok Zumbul-aga smatra da je to prevelika dužnost koja bi mogla do kraja slomiti Nigar. Probudivši se iz kome, Gulnihal prizna Hurem da nije vidjela tko ju je napao. Za to vrijeme sultan imenuje Alvisea Grittija za svog političkog savjetnika, Hurem je sumnjivo Nigarino naglo unaprjeđenje, a Leo zatraži Ibrahimovu dozvolu da se vrati natrag u Ruteniju. Prije nego li ode iz sultanovog dvora, Leo odluči napisati Hurem posljednje pismo, kojeg preda kalfi Nigar…

Epizoda: 45/48 [Nedjelja, 07.10.2012.] U gluho doba noći Gulšah izlazi iz Hureminih odaja s krvavim nožem u ruci. Robinja Esma otkriva Gulnihalino krvavo tijelo u Hureminoj sobi i histerično poziva pomoć. Gulšah sablazni saznanje da je ranila Gulnihal umjesto Hurem. Mahidervan je sigurna da je njena sluškinja kriva za ovaj skandal, pa je napadne toliko snažno da Gulšah zatraži pomoć dvorskih liječnika. Sulejmana razbjesni činjenica da osoba koja je htjela ubiti Hurem još nije otkrivena te zapovijedi hitnu istragu! Panika je zavladala haremom, a Mahidervan je u velikim problemima… Kalfa Nigar odluči posjetiti Gulšah u ambulanti i iz nje izvući priznanje.

Epizoda: 44/48 [Petak, 05.10.2012.] Radost zbog toga što je uspjela nagovoriti sultana da iz harema izbaci dvije Ruskinje, Hurem podijeli s ostalim robinjama organiziravši svečani ručak. Zabavu joj pokvari Gulšah pa je Hurem oštro napadne pred cijelim haremom… Ibrahim slučajno vidi Leove skice Hurem, prinčevi Mustafa i Mehmet se porječkaju, a Hatidže se zabrine za zdravlje svog supruga. Za to vrijeme sultan ugošćuje Alvisa Grittija, poznatog venecijanskog trgovca i izvanbračnog sina mletačkog dužda koji bi sultanu služio kao most na putu prema Europi.

Epizoda: 43/48 [Četvrtak, 04.10.2012.] Dok Sulejmana ispred ulaza nestrpljivo čekaju Zumbul-aga i dvije mlade Ruskinje, Hurem prijeti da će radije umrijeti nego dijeliti Sulejmana s ostalim ženama iz harema. Hurem se vrati u odaje krvavih ruku. Nigar i Gulnihal pribojavaju se da je Hurem ubila Ruskinje, a uspaniče se još više kada im Hurem naredi da joj spakiraju stvari. Vijest o tom skandalu brzo je došla do Mahidevran, ali i do sultanove majke koja sumnja da će Hurem tako lako napustiti palaču. I sam Sulejman je ljut zbog Hureminog ponašanja, iako zna da bi Hurem bila u stanju dignuti ruku na sebe. Međutim, sultan ima važnijeg posla – u posjet mu dolazi poznati venecijski trgovac, Alvise Gritti.

Epizoda: 42/48 [Srijeda, 03.10.2012.] Ibrahima zanima u koga je Leo zaljubljen pa o tome ispituje Matrakčija. U harem dolaze nove robinje iz Rusije koje je poslao upravitelj sandžaka Akkermana. Majka sultanija izabrala je dvije koje će služiti i njoj i sultanu. Kalfa Nigar prizna Ibrahimu da se teško snalazi u borbi između Hurem i Mahidevran. Sultan ne odobrava Fehat-pašino divljačko ponašanje prema seljacima Smedereva pa naredi svojim ljudima da ga prisilno dovedu u dvor kako bi Divan odlučio o njegovoj sudbini. Sultanovu majku zabrine mogućnost da bi Bejhan mogla ostati udovica…

Epizoda: 41/48 [Utorak, 02.10.2012.] U Ibrahimovoj palači Sadika je još jednom ostala sama sa sultanom. Međutim, i ovaj put nije uspjela ubiti Sulejmana, ali je zato s njim provela noć u krevetu. I dok je Ibrahim iznenađen ovakvim razvojem događaja, Hurem je bijesna jer je pronašla Sadikin veo pored sultanovog kreveta.

Epizoda: 40/48 [Ponedjeljak, 01.10.2012.] Hatidže u suzama priznaje Ibrahimu da je prilikom pada niz stepenice izgubila dijete. Hurem zamoli žene u haremu da joj pomognu pronaći izgubljeni smaragdni prsten. Ona koja ga pronađe bit će unaprijeđena. Međutim, Mahidervan u međuvremenu prsten predaje kalfi Nigar po uvjetom da nikada ne prizna tko ga je pronašao.Ibrahim zahvaljuje Leu što je njegovoj ženi spasio život, te ga obavještava da ga sultan želi osobno vidjeti u palači. Hurem koristi priliku i piše pismo Leu u kojem ga moli da zaboravi na njihovu ljubav i napusti palaču, te ga predaje kalfi Nigar. Kasnije, kalfa Nigar napadne Gulšah u hamamu.

Epizoda: 39/48 [Nedjelja, 30.09.2012.] Janjičarska pobuna postala je sve opasnija za carsku obitelj! I dok se u Egiptu na Ibrahima priprema atentat, Hatidže se prilikom paničnog odlaska u sklonište spotakne, padne niz stepenice i izgubi svijest! Sulejman juri prema Topkapi palači, ali ga ispred nje dočekaju janjičari. Mustafa-aga, vođa janjičara, prihvati sultanov poziv na sastanak te naredi ostalima da zaustave pobunu jer vjeruje da su napokon pobijedili sultana.
Sulejmana zabrine vijest da se Hurem još uvijek nije vratila u palaču…

Epizoda: 38/48 [Nedjelja, 30.09.2012.] Ibrahim je u Egiptu, a Sulejman u lovu sa sinovima pa janjičari iskoriste njihovu odsutnost kako bi podigli ustanak, pljačkali i zapalili grad. Tako postanu velika prijetnja onima koji su ostali u carskoj palači. Razočaran Hureminim odbijanjem, Leo zapali njezin portret, a iz prikrajka ga promatra Sadika. Janjičari su krenuli i prema palači Hatidže i Ibrahima, ljuti jer nisu bili dovoljno plaćeni za usluge osiguranja njihovog vjenčanja. Sultanova majka se u skloništu palače moli da janjičari ne naude njezinoj kćeri…

Epizoda: 37/48 [Petak, 28.09.2012.] Danas će dvor postati pravo mjesto zakulisnih igrica i novog pokušaja ubojstva! Isprva će Gulšah golim rukama daviti kalfu Nigar, a kasnije i sama Mahidevran, s namjerom da je zastraši jer je postala sve bliskija s Hurem, dok će Sulejman zateći Hurem na tajnom susretu s Leom. U međuvremenu, pobuna u Egiptu je ugušena prije negoli je Ibrahim došao u Kairo, a sultan je odlučio povesti sinove Mustafu i Mehmeta u lov u Erdine, a društvo će im praviti jedino Hurem.

Epizoda: 36/48 [Četvrtak, 27.09.2012.] Lukava Hurem iskoristila je Sulejmanovu dobru volju i zatražila nove odaje za sebe i svoju djecu. Poželjela je upravo Hatidžinu sobu, koja se već uređuje za Mahidevran. Na pomolu je novi sukob između dvaju sultanovih miljenica! Za to vrijeme Sulejman zaprima lošu vijest iz Egipta, gdje se namjesnik Ahmet-paša udružio s Arapima i sam se proglasio sultanom. Sulejman naredi Ibrahimu da pođe u Egipat i ubije izdajicu Ahmeta, što se nimalo ne svidi trudnoj Hatidži. Hurem želi iskoristiti Ibrahimovu odsutnost kako bi se nasamo našla s Leom…

Epizoda: 35/48 [Srijeda, 26.09.2012.] Hatidže i Ibrahim pozvali su sve članove obitelji da im dođu na večeru. Njihov novi dom uređen je u europskom stilu, što je iznenadilo goste. Sulejman je poželio čestitati slikaru koji je oplemenio zidove u njihovom domu. Hurem prepozna Lea, ali se boji se da će on otkriti sultanu da su nekoć bili zaručeni i da će zbog toga imati dodatne probleme na dvoru. Međutim, Leo pristane na Sulejmanovu molbu da naslika njega i Hurem zajedno. Sadika planira novi atentat na Sulejmana pa preko zaposlenika dvora pošalje pismo kralju Ludoviku. Gušlah predloži Mahidevran da se presele u stare Hatidžine odaje kako bi bila bliže Sulejmanu.

Epizoda: 34/48 [Utorak, 25.09.2012.] Majka sultanija pozvala je i Mahidevran na ceremoniju davanja imena Hureminom sinu, Selimu. Iako očajna, Mahidevran pristaje otići samo zbog mira u palači. Vatikan se veseli vijesti da je Ibrahim ženidbom službeno postao članom carske obitelji. Matrakči traži način kako reći Sadiki što osjeća prema njoj. Za to vrijeme Sulejman iznenadi Hurem pozivom na izlet, a Ibrahim i Hatidže provode prvi dan u svojoj palači.

Epizoda: 33/48 [Ponedjeljak, 24.09.2012.] U dvorištu palače, mladi slikar Leo slika Sulejmanov portret, ni ne sluteći da mu u susret dolazi Aleksandra (sada Hurem), njegova izgubljena zaručnica, koja je upravo došla reći sultanu da je ponovno trudna. Mahidervan hvata depresija nakon što je doznala da je Hurem trudna, a Gulšah joj govori da bi svi odahnuli kada bi se netko zauvijek riješio Hurem. Sadika je nezadovoljna novim promjenama i traži način kako ostati u palači što bliže Sulejmanu. Iako već danima slave, građani i dvorani s nestrpljenjem očekuju vjenčanje Hatidže i Ibrahima. Na putu prema mjestu vjenčanja Huremi se počnu javljati trudovi.

Epizoda: 32/48 [Nedjelja, 23.09.2012.] Hatidže je pronašla pomoćnicu među robinjama koja će ići s njom u drugi dio palače kada se uda za Ibrahima. S obzirom da se radi o majčinoj služavci Sadiki, Hatidže mora tražiti majčino odobrenje. Za to vrijeme Gulšah proširi glasine da je Mahidevran trudna. Ta vijest brzo će doći do Hurem, majke sultanije, ali i same Mahidervan kojoj trudnoća još nije potvrđena… U međuvremenu, Sadika se lukavo riješila prijatelja Bondžuk-age koji je namjeravao otkriti njezin pravi identitet, a Matrakči je pronašao talentiranog slikara iz Krima koji bi mogao oslikati novi Sulejmanov portret, ali i nove sobe Ibrahima i Hatidže.

Epizoda: 31/48 [Nedjelja, 23.09.2012.] Hurem se potpuno preobrazila. Otkad se vratila natrag u palaču, postala je smirenija, zrelija i ljubaznija prema svima, pa čak i prema Mahidevran. Sultanova majka pripremila je slavlje na otvorenom u Atmejdanu povodom zaruka Ibrahima i Hatidže. I Hurem je pozvana, ali ne i Mahidevran, koja je ostala u palači. Nitko ne zna da je slavlje izvan palače organizirala sultanova majka, kako nitko ne bi ometao njezinog sina kojem je u odaje poslala Sadiku (Viktoriju). U trenutku kada su Sulejman i Sadika ostali sami, u dvorištu palače začuju se krici. Huremin sin Mehmet upao je u fontanu, a Mahidervan ga je spasila. Svi očekuju da će se Hurem posvađati s Mahidervan pri povratku u palaču…

Epizoda: 30/48 [Petak, 21.09.2012.] Sultanova majka je ljuta na Hatidže jer je posjetila Hurem u tajnosti i bez njezine dozvole. Nakon razgovora s Hatidže, Hurem ipak odluči prihvatiti Ibrahimovu ponudu jer ne vidi niti jednu drugu mogućnost povratka u harem. U međuvremenu, nakon duge plovidbe morem, mlada Ruskinja došla je u Istanbul kako bi pronašla ženu koja se zove Aleksandra Livolska.

Epizoda: 29/48 [Četvrtak, 20.09.2012.] Ne razmišljajući o svojoj sudbini, Hurem odlučno odbije sve Ibrahimove uvjete. Sulejmanu je žao zbog svega što se događa u palači i jako mu nedostaje Hurem… Na dvoru su svi na nogama zbog pripreme velike proslave zaruka princeze Hatidže i Ibrahima. Hatidže ubrzo posjeti Hurem u staroj palači kako bi joj ispričala sve o pripremama za svoje vjenčanje, ali i prenijela vijest da joj je sin jako bolestan.

Epizoda: 28/48 [Srijeda, 19.09.2012.] U staroj palači Hurem redovito piše pisma Sulejmanu i moli ga za oprost. Društvo joj pravi prijateljica Gulnihal. Za to vrijeme Sulejman je napustio dvor i otišao u lov. I dalje neprestano razmišlja o Hurem i traži način na koji bi je vratio u harem. Jedna dvorska sluškinja priznala je Ibrahimu kako je vidjela pravog ubojicu i da to nije bila Hurem. Već istog dana Ibrahim krene na put do stare palače kako bi ucijenio Huremu – osobno će je vratiti u Topkapi palaču, ali samo ako pristane na njegove uvjete.

Epizoda: 27/48 [Utorak, 18.09.2012.] Svi su uvjereni da je Hurem naredila Ajšino ubojstvo, a ona, iako nevina, ne može uvjeriti dvorane da nema veze sa zločinom. Kako više ne bi stvarala nevolje u haremu, sultanova majka poruči Huremi da će morati napustiti palaču Topkapi. Iako i sam vjeruje da Hurem nije ubojica, Sulejman će morati prihvatiti majčinu odluku. Ibrahim je pozvan natrag u palaču kako bi od sultana osobno dobio blagoslov za ženidbu s princezom Hatidže. Ibrahim ne može vjerovati da će mu se san ostvariti…

Epizoda: 26/48 [Ponedjeljak, 17.09.2012.] Ibrahim paša otišao je u svoj rodni kraj, Pargu. Voljenoj Hatidži u pismu objašnjava razloge svog odlaska. Mahidervan svima ispriča kako je provela noć u sultanovim odajama, a Hurem bijesni zbog toga i traži razgovor sa Sulejmanom. Kasnije te večeri Ajše je pronađena mrtva, a cijeli dvor vrlo brzo dozna za skandal. Sultanovi ljudi započeli su istragu kako bi pronašli počinitelja. Tko je ubojica?

Epizoda: 25/48 [Petak, 14.09.2012.] Sulejman je ljut na Hurem zbog njezinog ponašanja prema ostalim djevojkama u haremu. Misli da je ona prezahtjevna i samouvjerena, pa stoga odluči malo ohladiti odnos s njom. Iste večeri sultan pozove Mahidervan u svoje odaje. Bijesna Hurem odlazi razgovarati s Ibrahimom, ali kad od njega ne dobije odgovor kakvog je željela, Hurem mu zaprijeti da će reći Sulejmanu o njegovoj tajnoj vezi s Hatidže.

Epizoda: 24/48 [Četvrtak, 13.09.2012.] Piri Paša prenese sultanu i ostalim vezirima da je došlo vrijeme za njegovo umirovljenje. Sultan Sulejman odmah iskoristi priliku i imenuje Ibrahima za novog sultanovog vizira. Međutim, Ahmet Paša i njegove pristaše nisu zadovoljne ovom sultanovom odlukom. Ibrahim dozna da Hatidžin zaručnik boluje od tuberkuloze, te obavijesti sultanovu majku koja silno želi udati Hatidže.

Epizoda: 23/48 [Srijeda, 12.09.2012.] Sulejman ljutito naredi svojim podanicima da mu dovedu Ibrahima. I dok ga oni divljački i pod prisilom dovode sultanu, Ibrahim razmišlja o razlozima zbog kojih ga sultan hitno želi vidjeti. Je li možda Sulejman doznao za njegovu tajnu vezu s Hatidže? Klečeći pred sultanom, Ibrahim prihvati umrijeti, te zamoli sultana da njegovo mrtvo tijelo pokopaju u rodnom gradu. Međutim, Sulejman nije očekivao ovakvu reakciju... Hurem najavi zabavu u Sulejmanovu čast i povratak kući, no Mahidervan naredi služavkama da zaustave organizaciju zabave.

Epizoda: 22/48 [Utorak, 11.09.2012.] Sulejman naredi da se hitno pronađe Murat, odbjegli osmanlijski plemić koji je živio na Rodosu, vjerujući da upravo on stoji iza pokušaja ubojstva. Murat i njegova obitelj uhvaćeni su prilikom napuštanja otoka... I upravitelj otoka je u strahu jer sumnja da će sultan i njega okriviti za pokušaj ubojstva, a zbog čega bi mogli stradati i stanovnici Rodosa. Zaručnik sultanije Hatidže se jako razbolio. Dvorski liječnici nisu sigurni hoće li Čelebi Paša uspjeti preživjeti.

Epizoda: 21/48 [Ponedjeljak, 10.09.2012.] Sulejmanova vojska uspjela je osvojiti Rodos. Zvonar obližnje crkve iskoristio je nepažnju sultanovih najbližih ljudi i krenuo ubiti Sulejmana. Čim je vidio zvonara i njegov nož, Ibrahim se hrabro i bez oklijevanja bacio pred sultana kako bi mu spasio život. Nažalost, zvonarev nož zadao je teške rane Ibrahimu. Za to vrijeme Hurem rađa dijete u teškoj boli i patnji. Silno želi roditi još jednog sina kako bi učvrstila svoj položaj u haremu. Međutim, ovog puta Hurem je rodila djevojčicu. Ta vijest razveselila je Mahidervan...

Epizoda: 20/48 [Petak, 07.09.2012.] Otkad je zaručena za Čelebi Pašu, sultanija Hatidže izgubila je svu nadu za ikakvu budućnost s Ibrahimom. Stalno razmišlja o njemu iako zna da nikada neće biti zajedno… Za to vrijeme sultanova vojska završila je pripreme za novi napad i kreće prema Rodosu. Sulejman je svjestan opasnosti koje donosi ovaj novi pohod, kao i činjenice da će teško doći do pobjede. Njegove sumnje počinju se ostvarivati kada mu mornarica bude napadnuta iz zasjede.

Epizoda: 19/48 [Petak, 07.09.2012.] U haremu je izbio veliki požar. Sve žene, sluškinje i princeze panično bježe pred vatrom, tražeći sklonište od smrti. Viktorija herojskim činom spasi princeze i djecu, zbog čega će postati najomiljenija sluškinja sultanovoj majci. Čim je požar ugašen započela je istraga o mogućem počinitelju. U međuvremenu, Mahidervan i Hurem okrivljuju jedna drugu zbog požara, tvrdeći da je namjera bila ubiti sinove nasljednike.

Epizoda: 18/48 [Četvrtak, 06.09.2012.] Hurem je tužna jer su joj carske sluškinje oduzele dijete i dale ga dvorskim dojiljama. Pokušava doći do njih i djeteta na sve moguće načine, no uzalud. Kasnije joj radost vrati pošiljka s prekrasnom amajlijom koja označava pripadnost malom novorođenčetu, sultanovom sinu. Istovremeno, Mahidevran poludi zbog vijesti o Hureminoj trudnoći i porodu.

Epizoda: 17/48 [Četvrtak, 06.09.2012.] Viktorija napokon uspije ući u harem Topkapi palače, s namjerom da osveti smrt zaručnika kojeg su osmanlije ubile tijekom svadbene ceremonije u Zemunskoj palači. Osoba koja joj je ubila zaručnika bio je upravo Sulejman. Vikrorija je došla u Istanbul prerušena kao muškarac (Viktor), a put do Topkapi palače otvorio joj je Matrakči, čovjek koji pronalazi djevojke za sultanov harem. Kasnije upozna Ibrahima koji je, nesvjestan njenih namjera, zaposli kao haremsku sluškinju.

Epizoda: 16/48 [Srijeda, 05.09.2012.] Huremi jako nedostaje Sulejman i silno želi provesti još jednu noć s njim, no carske sluge joj to ne dopuštaju jer je upravo rodila sina. Ibrahim opet pošalje Gulnihal u sultanove odaje, a za to ubrzo dozna i Hurem… Sultan i njegova majka slože se kako će carski učitelj, Čelebi Paša, biti savršen suprug sultaniji Hatidže. Sulejman ih proglasi zaručenima, a majka započinje s pripremama za vjenčanje. S druge strane, Hatidže je užasnuta ovim vijestima i cijelu noć tuguje za Ibrahimom na snijegu, zbog čega će se jako razboljeti.

Epizoda: 15/48 [Srijeda, 05.09.2012.] Hurem pokušava izvući iz Gulnihal ime osobe koja je sinoć spavala u Sulejmanovoj sobi. Gulnihal se jako boji Hurem i ne želi joj reći da je ta djevojka bila ona. Za to vrijeme Sulejman se priprema za napad na Rodos. Stanovnici Rodosa znaju da se neće moći oduprijeti osmanlijskom napadu pa pozivaju Europljane u pomoć. Međutim, Sulejman je znao da će se to dogoditi i preduhitrio ih je. Hurem izaziva ljubomoru haremskih djevojaka noseći krzneni ogrtač koji joj je poklonio Sulejman i hvali se svima prisutnima o svojoj vezi s vladarom. Njezino prijateljstvo s Hatidže je sve jače, unatoč protivljenju sultanove majke.

Epizoda: 14/48 [Utorak, 04.09.2012.] Hurem se svakim danom sve više zbližava sa sultanovom sestrom, a i Hatidže sve više cijeni njihovo prijateljstvo. Hurem je uvjerena da Hatidže i Ibrahim taje svoju vezu… Zbog toga se obrati Ibrahimu i na lijep i nježan način ga upozori da će ovu informaciju upotrijebiti protiv njega ukoliko se ne bude dobro ponašao prema njoj. Međutim, Ibrahim pronalazi način kako izbjeći Hurem, pa pošalje drugu sluškinju, Hureminu najbolju prijateljicu Gulnihal, u Sulejmanove odaje.

Epizoda: 13/48 [Utorak, 04.09.2012.] Zabrinut za Huremino zdravlje, Sulejman naredi osoblju da joj spremi posebnu, najveću sobu u palači u kojoj će odsad boraviti. Hurem dozna da se njezina najbolja prijateljica, Marija, preobratila na islam i da sad ima novo ime – Gulnihal. Ta joj se promjena ne svidi jer to znači da je Marija i službeno postala članica sultanovog harema.
Sultan Sulejman vjeruje da ne smije odustati od osvajanja Europe jer je njegova vojska na vrhuncu snage. Stoga naredi nastavak ratovanja kako bi okupirao što više država i spojio ih sa svojim carstvom. S obzirom da je pokorio Beograd, nastavlja svoj pohod prema Rodosu…

Epizoda: 12/48 [Ponedjeljak, 03.09.2012.] Hurem je otrovana i u životnoj je opasnosti. Ne trateći ni sekunde, Sulejman joj odmah ponudi pomoć svojih dvorskih doktora, ne sluteći da će je tako spasiti od sigurne smrti. Prvi kojeg želi vidjeti je Ibrahim. No, on je na tajnom sastanku. Hurem se svakim danom bolje osjeća, a Ibrahim pokušava pronaći osobu koja ju je otrovala. U međuvremenu, sluškinja Gulšah, koja je otrovala Hureminu hranu, odluči ukloniti tragove koje je ostavila iza sebe. Ali, Ibrahimu ne treba puno vremena da dozna istinu, zbog čega će se naći pred velikom nedoumicom – treba li reći Sulejmanu da je upravo Mahidevran naredila otrovanje Hurem?

Epizoda: 11/48 [Ponedjeljak, 03.09.2012.] Pohod na Beograd se nastavlja, a svi koji su ostali u Topkapi palači mole se za pobjedu. Sultan Sulejman vrlo je blizu svog prvog vojnog uspjeha, a cilj mu je proširiti pohod prema ostatku Europe. Nekoliko dana kasnije zajedno sa svojom vojskom vraća se u Istanbul, a građani ih svečano dočekaju. I Hurem s čežnjom iščekuje Sulejmanov dolazak, a ljubomorna Mahidevran smišlja opake planove kako bi se riješila lijepe ljubavnice, čija će prva noć provedena sa Sulejmanom jako loše završiti.

Epizoda: 10/48 [Petak, 31.08.2012.] Hurem je doznala da je namjeravaju udati za nepoznatog momka i tako je udaljiti iz palače. Iako je zbog toga uzrujana, ipak pristane moliti za oprost i ostanak u haremu. Kada joj čak ni to ne pomogne, Hurem obznani kako je trudna. Međutim, nitko joj ne vjeruje. Osmanska vojska vrlo je brzo zauzela zemunsku tvrđavu. Doznavši da je kralj Lajoš već pobjegao, Sulejman odluči nastaviti s pohodom sve dok ga ne uhvati – živog ili mrtvog.


Epizoda: 9/48 [Petak, 31.08.2012.] Sulejman odlazi u osvajački pohod prema Beogradu. Njegova majka koristi njegovu odsutnost kako bi suzbila Hureminu hirovitost. Njena misija je pronaći idealnog muškarca koji bi s vremenom postao Huremin suprug, a sve kako bi je se napokon riješila. Hurem, naravno, ne zna za te planove, a svoje misli pretače u stihove koje svakodnevno šalje dragom Sulejmanu. Sultanova vojska nastavlja putovati prema Beogradu, a Sulejman i njegov vojni vrh smišljaju strategiju napada. Treba se odlučiti za najsigurniju, kojom bi zauzeli neosvojivu beogradsku tvrđavu.

Epizoda: 8/48 [Četvrtak, 30.08.2012.] Mahidevran okrivi Hurem zbog gubitka nerođenog djeteta i krene je histerično i bijesno udarati dok se ova ne onesvijesti. Cijeli harem je u šoku zbog njihove svađe, a sultanova majka traži način kako zataškati taj skandal pred Sulejmanom. Međutim, Sultan je sve doznao i odmah zatražio Hurem da dođe u njegove odaje. No, još više se razbjesnio kada Hurem, zbog teških ozljeda, nije mogla doći… Mahidevran nije ni svjesna u kolike se probleme uvalila.

Epizoda: 7/48 [Četvrtak, 30.08.2012.] Mahidevran okrivi Hurem zbog gubitka nerođenog djeteta i krene je histerično i bijesno udarati dok se ova ne onesvijesti. Cijeli harem je u šoku zbog njihove svađe, a sultanova majka traži način kako zataškati taj skandal pred Sulejmanom. Međutim, sultan je sve doznao i odmah zatražio Hurem da dođe u njegove odaje. No, još više se razbjesnio kada Hurem, zbog teških ozljeda, nije mogla doći… Mahidevran nije ni svjesna u kolike se probleme uvalila.

Epizoda: 6/48 [Srijeda, 29.08.2012.] Hurem je istjerana iz sultanovih odaja! Sultanova majka pokušava smiriti situaciju između zaraćenih strana, Mahidevran i Hurem, ali joj neće biti lako. Upravo kada se vojska pripremala za pokret u novi pohod, u palaču stiže dar mađarskog kralja Laoša. Odrubljena Behramova glava zaprepastila je dvorane i natjerala Sulejmana da odmah pojuri prema Beogradu kako bi ga čim prije osvojio. Nestao je prsten kojeg je Hurem dobila na dar od Sulejmana. Hurem vjeruje da je prsten ukrao netko od ljubomornih djevojaka, pa napravi scenu usred harema. Kako bi smirio novonastalu uzbunu, Ibrahim posjeti sultanovu majku i otkrije joj tajnu gdje se nalazi prsten.

Epizoda: 5/48 [Srijeda, 29.08.2012.] Zbog ubojstva Behrama, koji je nosio pismo mađarskom kralju Laošu, Sulejman odluči krenuti u boj za osvajanje Rodosa. Mahidevran primijeti prekrasan prsten na Hureminoj ruci, isti onaj koji je Sulejman namjeravao pokloniti njoj, zbog čega se u trenu onesvijesti. Pregledavši je, glavni carski doktor objavi radosnu vijest – Mahidevran je trudna. Jedina osoba koja nije sretna zbog te vijesti je Hurem. Sultan odluči odjenuti se skromnije i provesti dan družeći se s dvoranima, običnim ljudima i građanima Istanbula. Pri povratku u palaču, Sulejman s Ibrahimom i ostalim vojnicima razrađuje vojnu strategiju za nadolazeći pohod. Iste večeri Hurem se poželi naći sa sultanom, ali je pretekne Mahidevran, koja je odlučila osobno reći sretnu vijest Sulejmanu.

Epizoda: 4/48 [Utorak, 28.08.2012.] Nakon prve noći provedene s njom, Sulejman nadjene Aleksandri novo ime, Hurem. Tim činom Sulejman potvrdi da je Aleksandra postala dio njegovog harema. Ova vijest uznemiri Mahidevran, koja u naručju sultanove mame potraži razumijevanje i utjehu. Huremin uzlet uzrokuje bujicu nesuglasica u haremu. Osim toga, Sulejmanova supruga, Mahidevran, odluči se osvetiti Hurem zaključavši je u tamnicu kao zatvorenicu, a zatim je i ucijenivši da će je pustiti na slobodu ukoliko obeća da se neće miješati u njezin odnos sa Sulejmanom. Nešto kasnije, Sulejman zatraži Hurem da ga odmah posjeti, ne znajući da je drže zatočenu u tamnici palače. No, tajna neće dugo biti skrivena…

Epizoda: 3/48 [Utorak, 28.08.2012.] Umjesto Aleksandre, kojoj su dvorski čelnici zabranili vidjeti sultana, Mahidevran iznenadi Sulejmana u njegovim odajama. I dok Sulejman okrivljuje Ibrahima zbog ove zamjene, razočarana Aleksandra je prisiljena vratiti se u harem, a sultanova majka odluči preuzeti krivnju i razgovarati sa sinom o tome. Sljedećeg dana, dok čeka Aleksandru, Sulejman odluči napisati pismo mađarskom kralju Lajošu u kojem objašnjava svoje ciljeve koje namjerava ispuniti kao vladar Osmanskog carstva, među kojima je i Rodos. No čim je Aleksandra ušla u njegovu sobu, Sulejman je zaboravio na poslovne brige… Za to vrijeme, Sulejmanova sestra Hatidže potajno promatra Ibrahima kako svira violinu.

Epizoda: 2/48 [Ponedjeljak, 27.08.2012.] U palaču dolazi i mlada Aleksandra (Meryem Uzerli), kćer ukrajinskog ortodoksnog svećenika koju su osmanlije zatočile tijekom posljednjeg osvajačkog pohoda. Iako se ispočetka protivila zatočeništvu u carskom haremu i odbijala poslušnost ostalih djevojaka, pa čak i sultanove majke, Aleksandra će brzo shvatiti da će se izvući iz pakla samo ako osvoji Sulejmanovo srce. Kako bi zadobila sultanovu pažnju, Aleksandra odluči iskoristiti svaki trenutak u njegovoj prisutnosti. Njezinoj ljepoti, šarmu i neizmjernoj snazi nije bilo premca, pa Sulejmanu nije trebalo dugo da ga ova crvenokosa ljepotica očara i da je pozove u svoje tajne odaje…

Epizoda: 1/48 [Ponedjeljak, 27.08.2012.] Nakon smrti oca Selima I. 1520., mladi Sulejman preuzima vlast nad očevom ostavštinom. Dan kada će postati deseti sultan Osmanskog carstva Sulejman je čekao dvadeset i šest godina, ne znajući da će u svojoj 46 godina dugoj vladavini izgraditi najsnažnije, nepobjedivo i još veće carstvo nego ono što je bilo u doba Aleksandra Makedonskog, kao ni da će ga budućnost slaviti kao Veličanstvenog. Od sad će najraskošnija palača Topkapi biti njegov dom, u kojem će živjeti s najvažnijim ženama svog života, majkom, sestrom Hatidže i suprugom Mahidevran s kojom ima sina prestolonasljednika, te najboljim prijateljem koji ga cijeni i poštuje još iz djetinjstva, Ibrahimom, a kojeg je upravo imenovao velikim vezirom.

Oznake: Sulejman Veličanstveni - epizode


KOMENTARI

Do sada je na ovu temu ostavljeno 1 komentara. Dodaj svoj komentar... Ostavljeni komentari:
Dodaj svoj komentar...

OBJAVI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

metox.blog.hr


NAJNOVIJE

Najnovije vijesti o televiziji (od 1.12.2012.)
možete čitati na našoj novoj stranici, na novoj adresi, s novim dizajnom i s većim brojem vijesti...
Vijesti potražite na linku ovdje.

IZDVOJENO

Sulejman Veličanstveni - sadržaji epizoda

Budite informirani o svim televizijskim vijestima
putem naše Facebooku stranice.


INFO

Metox blog se od 1.12.2012. nalazi na novoj adresi:
Metoxx • http://metoxx.wordpress.com Staro ime i adresa:
Metox • http://metox.blog.hr
Statistički podaci: • Blog otvoren: 05.07.2009. u 10:00h (itvr.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 11.06.2012. u 20:00h (metox.blog.hr) • Blog na novoj adresi: 01.12.2012. u 18:00h (metoxx.wordpress.com) • Ukupan broj posjeta na (ITVR & Metox blogu)
od 05.07.2009. u 10:00h:
HTML Counter
© Copyright 2009.-2012.